RЯRRR (working title)

 

 

Na het succesvolle Come On Feet zetten choreograaf Quan Bui Ngoc (Les Ballets C de la B) en componisten broers Bert en Stijn Cools (granvat) hun artistieke samenwerking verder in de nieuwe creatie RЯRRR, een voorstelling met zeven dansers en drie muzikanten.

Dit keer focussen ze zich op de hedendaagse samenleving en hoe ze zich daar vanuit hun verschillende culturele achtergronden en generaties toe verhouden. Wat betekent gemeenschap vandaag en waar is ‘wij’ in het spanningsveld tussen de online en offline persona die we creëren? Hoe beïnvloedt opgroeien in het westen, oosten of zuiden je kijk op de hedendaagse uitdagingen voor de samenleving? Wat betekent vrijheid voor deze verschillende culturen? Kunnen we samen een beter geheel creëren? En wat is dat dan?

Choreograaf, muzikanten en dansers gaan vanuit hun verschillende achtergronden, invalshoeken en stijlen aan de slag binnen een open en democratisch creatieproces.

RЯRRR vertrekt van hetzelfde levendig ritmisch en choreografisch materiaal als Come On Feet en voedt zich muzikaal met het universum van de IDM (intelligence dance music) en clubbing. Het onderzoek spitst zich toe op herhaling en vermenigvuldiging, geïnspireerd door hoe mensen zich gelijkaardig gedragen onder invloed van algoritmes binnen de illusie van onze social-media cultuur.

We zoeken de ontmoeting op tussen de verschillende dansstijlen (afro, house, hip hop en krumping) en de avantgarde benadering van de muzikanten. Licht zorgt zowel voor de scenografie als voor unieke momenten waar er amper dansers zullen te zien zijn, en waar licht de choreografie overneemt van de dansers. We zien de voorstelling as such als een vorm van modern clubbing.

Ook deze voorstelling wordt, net zoals haar voorganger, een energiek feest voor oog en oor – van licht naar donker en weer terug op de puls van muziek en beweging.

De creatie van RЯRRR staat ingepland voor juni – augustus 2023 met een première in september 2023.

 

Choreografie: Quan Bui Ngoc (Les Ballets C de la B)
Productie & muziek: Bert Cools, Stijn Cools (granvat)
Dramaturgie: Sara Vanderieck (Les Ballets C de la B, Serge Aimé Coulibaly)
Scenografie en lichtontwerp: Nico De Rooij (Meg Stuart, Nils Frahm, Rewire Festival)
Dansers: auditie via open call
Management: Hendrik De Rycker (Rockoco)